DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2154917-0,10%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Çınarlar saz çaldı, Başkan Işık türkü söyledi

Çınarlar saz çaldı, Başkan Işık türkü söyledi

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 12:36
Çınarlar saz çaldı, Başkan Işık türkü söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, ilçede yaşayan 60 yaş üstü yurttaşların yaşamla bağlarını koparmalarının önüne geçerek sosyalleşmeleri, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için hizmet veren Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ne konuk oldu. Ata Evi’nde düzenlenen Türkü Dinletisi’ne katılan Başkan Ünal Işık, üyelerin seslendirdikleri türkülere eşlik etti. Başkan Işık, üyelerin çaldığı sazlar eşliğinde Kağızman’a Ismarladım Nar Gele türküsünü söyledi. Türkü Dinletisi’nde, sevilen türküleri hem çalan hem de seslendiren Ata Evi üyeleri, Başkan Işık’la birlikte keyifli anlar yaşadı.

“Hizmetlerimizle, yanınızda olacağız”
Türkü Dinletisi’nde, Ata Evi üyeleriyle bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezimizin değerli üyeleriyle birlikte türküler söyleyerek keyifli anlar yaşadık. Çınarlarımızın sazlarına eşlik ederek Kağızman’a Ismarladım Nar Gele türküsünü seslendirmekten çok mutlu oldum. Ata Evimizi sık sık ziyaret edecek, siz büyüklerimizin deneyimlerini dinleyeceğim. Sizlerin tecrübesi, yol göstericiliğiyle geleceğe daha güçlü ilerleyeceğiz. Yaş alanlara özel hizmetlerimizle, büyüklerimizin her zaman yanlarında olacağız” dedi. 

Çınarların sosyal yaşam merkezi
Gaziemir Belediyesi, Ata Evi’nde 60 yaş üzeri bireylere verdiği hizmetle, yaş almış vatandaşların yaşamla bağlarını koparmalarının önüne geçiyor, onların evlerinden çıkıp sosyalleşmelerine olanak tanıyor. Spor odası, kütüphane, dinlenme odası ve çeşitli etkinlik alanlarının bulunduğu Ata Evi’nde verilen hizmetlerle, yaş almış vatandaşların fiziki, sosyal ve psikolojik yönden güçlenmeleri sağlanıyor. Psikologun görev yaptığı merkezde, üyelere düzenli olarak demans ve depresyon testleri uygulanarak bilişsel ve psikolojik durumları takip ediliyor. Merkezde, vatandaşların bilişsel kapasitelerini korumak ve iyi vakit geçirmelerini sağlamak için sudoku, kelime oyunu, masa oyunları, spor, öykü atölyesi ve sohbet gibi etkinlikler düzenleniyor. Üyeler için kent içindeki tarihi ve turistik alanlara geziler düzenleniyor. Ata Evi, hafta içi 08.30 – 17.30 saatlerinde hizmet veriyor. Ata Evi’ne, 0232 274 36 09 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r