Samsung Türkiye, sürdürülebilirlik ve müşteri memnuniyetini odağına alarak hayata geçirdiği Çevreye Duyarlı Onarım Yaygınlaştırma Projesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen 10. Verimlilik Proje Ödülleri’nde “Yeşil Dönüşüm” kategorisinde Birincilik Ödülü’ne layık görüldü. 2014 yılından itibaren her yıl gerçekleştirilen törenle sahiplerini bulan Verimlilik Proje Ödülleri bu sene 5 Mayıs 2025’te düzenlendi. Törende ödül, Samsung Türkiye Servis ve Müşteri Hizmetleri Kıdemli Direktörü Erbil Topgül’e, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mehmet Fatih Kacır tarafından takdim edildi.
“Satış sonrası müşteri deneyimi alanında bu ödülü alan ilk şirket olmanın gururunu yaşıyoruz”
Akademisyenler, sektör profesyonelleri ve bakanlık uzmanlarından oluşan bağımsız bir kurul tarafından gerçekleştirilen yazılı başvuru değerlendirmesi ve yerinde inceleme süreçlerinin ardından bu ödülü kazanmış olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Samsung Türkiye Servis ve Müşteri Hizmetleri Kıdemli Direktörü Erbil Topgül, “Dünyada teknolojinin gelişimine yön veren Samsung, tüm faaliyetlerinin merkezine insanı koyuyor. Bu doğrultuda satış sonrası hizmetlerimizden servis merkezlerimize tüm süreçlerde müşterilerimize yenilikçi, çevreye duyarlı, ekonomik ve akıllı çözümler sunmayı ilke edindik. Samsung Türkiye Satış Sonrası Hizmetler ekibi olarak teknolojideki hızlı gelişmelere ve ekonomik dinamiklerdeki değişime uyum sağlayarak müşterilerimize mevzuatın ötesinde hizmet sunuyor ve cihaz deneyimlerini eşsiz kılmayı amaçlıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın çevreye duyarlı onarım yaygınlaştırma projemize layık gördüğü bu kıymetli ödül, bizi çok onurlandırdı” diye konuştu.
Memnuniyet odaklı müşteri deneyimi yolculuğuna bir ödül daha
Samsung Türkiye ekibinin hayatı kolaylaştıran ve günlük yaşamın vazgeçilmez parçası olan elektronik cihazların onarım ihtiyaçlarından yola çıkarak geliştirdiği, Çevreye Duyarlı Onarım Projesi Samsung’un yeni nesil akıllı telefon ekran ve TV panel onarımlarında uygulanabiliyor. Bu proje ile ileri düzey teknoloji kullanımı sayesinde, tüm ekranın yenilenmesi ya da onarılması yerine, ekran katmanları ayrıştırılarak sadece ilgili parça onarılıyor. Klasik onarım yöntemlerinden farklı olarak, bileşen seviyesinde gerçekleştirilen bu çevre dostu onarım yaklaşımı hem çevresel hem de ekonomik faydalar sunuyor. Proje ile ürünlerin onarım maliyetleri azaldığı gibi elektronik atık miktarı da düşürülerek çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı