DOLAR 32,2254 0.06%
EURO 35,0943 0.19%
ALTIN 2.504,840,20
BITCOIN 2133915-1,23%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık çalışanları hayatını kaybeden meslektaşlarının çocuklarına eğitim desteği için konser verdi
  • EGT Haber
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık çalışanları hayatını kaybeden meslektaşlarının çocuklarına eğitim desteği için konser verdi

Sağlık çalışanları hayatını kaybeden meslektaşlarının çocuklarına eğitim desteği için konser verdi

ABONE OL
Mayıs 17, 2024 15:48
Sağlık çalışanları hayatını kaybeden meslektaşlarının çocuklarına eğitim desteği için konser verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık çalışanlarından oluşan koro, Türk sanat müziği, Türk halk müziği ve pop müziğin sevilen eserlerini seslendirdi.

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Liv Hospital Bahçeşehir Hastanesi’nin sağlık çalışanları, pandemide hayatını kaybeden meslektaşlarının çocuklarının eğitim bursuna destek olmak amacıyla konser düzenledi. ‘Emanetiniz emanetimizdir’ sloganıyla düzenlenen konserde uzman hekimlerden ve hastanenin sağlık çalışanlarından oluşan koro, Türk sanat müziği, pop müziği ve Türk halk müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri koro şefi Atakan Konakçı yönetti. Konserin tüm geliri Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üzerinden fonlanacak ve çocukların eğitimlerine destek sağlamak için kullanılacak. 

“Sanat güzelliğin, iyiliğin ve insanlığın ifadesi”

Konsere katılan İstinye Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanat güzelliğin ifadesidir” sözünü hatırlatarak, “Elbette ki hepimiz biliyoruz; sanat güzelliğin, iyiliğin ve insanlığın ifadesi. Amatör bir ruhla çok üstün bir inanç ve kararlılıkla pandemide şehit olan meslektaşlarının çocuklarına sahip çıkma bilinciyle hareket eden ve bu konuda sanatı en iyi şekilde kullanan İstinye Üniversitesi’nin çok değerli Liv Bahçeşehir Hastanesinin hekiminden sağlık personeline kadar tüm paydaşları bugün bize güzel bir sunuda bulunacaklar” dedi.

“Onların emanetlerine bakma sırası bize geldi”

Sağlık çalışanlarının aylardır yoğun olarak çalıştığını belirten Hastanenin Genel Müdürü Dr. Fatih Akpınar, “Pandemide şehit olan sağlık çalışanlarının çocukları aslında bizim de çocuklarımız. Sağlık çalışanları bir aile ve zor günler geçirdik. Artık bu zor günlerin ardından onların emanetlerine bakma sırası bize geldi. Biz de bu emanete sahip çıkmak için böyle bir etkinlik yaptık. Bu bir iyilik hareketi, umarım bu yaklaşım bizim gibi düşünen bütün kurumlar da örnek olur” diye konuştu.

“Şarkı söylemek daha zor”

Koroda yer alan Klinik Diyetisyen Serkan Aksoy, şarkı söylemenin mesleğine göre daha zor olduğunu ifade ederek, “Şarkı söylemek gerçekten çok zor ama ruhumuzu beslememiz gerekiyor. Beslenme danışmanı olarak kişilere belki gıdalar yönünde yardım ediyorum fakat şarkı söylemek de gıda olarak benim ruhumu besledi” dedi. 

“Sağlık çalışanlarımızın evlatlarına destek vermek istiyoruz”

Hastanenin Genel Müdür Yardımcısı Mehtap İgaç Kestek, “Bugün hepimiz bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte çok duygu yüklü anlar yaşıyoruz. Çünkü bu konserin bir amacı var. Pandemide şehit olan sağlık çalışanlarımızın evlatlarına aslında ‘Emanetiniz emanetimizdir’ sloganıyla destek vermek istiyoruz. Bu desteği bu konserdeki biletlerin gelirleriyle onlara eğitim bursu şeklinde gerçekleştirmek istedik. Böyle anlamlı bir amaç olunca gerçekten hepimiz çok duygu yüklü oluyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r